Je eerste bezoek

Stuurt de huisarts je door naar een arts in het ziekenhuis om je verder te laten onderzoeken? Dan ga je naar de kinderpoli.

Aanmelden

Is dit je eerste bezoek? Dan laat je eerst een patiëntenplaatje maken. Hierna ga je naar de kinderpoli. Daar staat een aanmeldzuil. Je meldt je aan met de afspraakbevestiging en dan krijg je een briefje waarop staat naar welke wachtkamer je moet gaan. Daar word je opgehaald.

Echo
Onderzoek

Je ouders mogen natuurlijk altijd bij je blijven tijdens de afspraak. Als je 16 jaar of ouder bent mag je ook alleen naar de dokter gaan. De arts zal aan jou en je ouders een aantal vragen stellen. Je kunt dan aangeven wat er precies aan de hand is en hoe je je voelt. Wil je weten hoe je je het beste kunt voorbereiden op je afspraak? Bekijk hier drie goede vragen die je kunt stellen.

Vervolgens zal de arts je ook lichamelijk onderzoeken als dat nodig is en word je gewogen en gemeten. Het is handig als je kleren draagt die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Het eerste bezoek op de polikliniek kan 1 tot 3 uur duren.
Na het onderzoek kan de arts voorstellen om je verder te onderzoeken. Misschien moet je bloed laten prikken, in een potje plassen of een röntgenfoto laten maken. De arts spreekt ook met je af wanneer je weer terug moet komen voor een vervolgafspraak.

Denk aan de drie goede vragen!

De uitslag en het vervolg

Tijdens het uitslaggesprek krijg je meer te horen over de uitslag van je onderzoeken. De arts bespreekt dan ook of je nog vaker terug moet komen, bijvoorbeeld voor meer onderzoeken of een behandeling. In veel gevallen kan de huisarts de verdere behandeling en begeleiding overnemen. Wij sturen de huisarts dan een bericht met de bevindingen en adviezen. Voor sommige aandoeningen en behandelingen blijf je onder behandeling van het MosaKids Kinderziekenhuis. 

Meestal duurt een uitslaggesprek of een controle ongeveer 20 minuten. Als je daarna nog onderzoeken moet laten doen kan het langer duren.

 

Sluit de enquête