Over MosaKids Kinderziekenhuis

In goede handen bij het MosaKids Kinderziekenhuis

Welkom bij MosaKids Kinderziekenhuis: het kinderziekenhuis van de Euregio. Wij zetten ons dagelijks in voor liefdevolle kindzorg. Van een simpele ingreep tot zeldzame aandoeningen; onze hoog gespecialiseerde kinderartsen hebben alle kennis in huis om te helpen. Dat komt doordat wij onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg combineren. Iedere dag willen wij een beetje beter worden. 

We vinden het belangrijk dat onze jonge patiënten de behandeling op een positieve manier ervaren. Want als een kind zich goed voelt, dan wordt het ook sneller beter. Daar doen we alles aan. We moedigen ouders aan om actief deel te nemen aan het zorgproces. Zij kunnen zelfs helpen bij de verzorging, verpleegkundige handelingen en het geven van medicijnen. Zij kennen hun kinderen tenslotte het beste en weten precies wat zij nodig hebben. Dat is prettig voor het kind, maar ook ouders vinden het vaak fijn om iets te kunnen betekenen. Bovendien mogen ouders en kind meebeslissen over de behandeling. Dit noemen wij Family Integrated Care. 

We helpen niet alleen maar met herstel, maar besteden ook aandacht aan gezonder worden en blijven. Dat is namelijk net zo belangrijk. Onze kinderen hebben nog lang leven voor zich. Kinderen met een goede leefstijl gaan fitter, vitaler en gezonder door het leven. Op latere leeftijd hebben zij minder snel te maken met kwaaltjes en ouderdomsziektes. Gezond eten, voldoende bewegen en de sociale omgeving spelen daarbij een belangrijke rol. Daar willen wij graag een steentje aan bijdragen. 

De inrichting is warm en comfortabel voor een aangenaam verblijf. Kinderen kunnen interactieve spelletjes spelen, naar de vissen kijken in het aquarium of in de speelkamer spelen. We maken elke week een tv-programma speciaal voor kinderen, namelijk Bert Buis KinderTV. Kinderen en vrijwilligers maken opnames in onze live studio, op basisscholen, bij speciale gelegenheden en natuurlijk in het ziekenhuis zelf, zoals op de Kinderafdeling of in de ziekenhuiskeuken. Er komen ook nog verschillende stichtingen langs om ervoor te zorgen dat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn, zoals CliniClowns, Stichting de Regenboogboom en Stichting Tekenen voor Kinderen.

Voor familie die verder weg woont is er een huiskamer in het kinderziekenhuis en de mogelijkheid om te overnachten in een nabijgelegen Ronald McDonald Huis. Er is tevens een ziekenhuisschool, om ervoor te zorgen dat de kinderen niet te ver achter raken met hun schoolwerk.

 

MosaKids Kinderziekenhuis
 • Als jij lekker in je vel zit, dan word je ook sneller beter. Jij en jouw ouders weten het beste wat je nodig hebt en hoe jij je het meest prettig voelt. Daar luisteren we graag naar. Je ouders mogen bijna altijd bij je zijn. Zij kunnen helpen met de verzorging, verpleegkundige handelingen en het geven van medicijnen. Misschien kun je dan zelfs eerder naar huis, omdat je ouders in het ziekenhuis hebben geleerd hoe ze je moeten verzorgen.

  Je hebt ook het recht om te weten wat er met jou aan de hand is. Zo kun je, samen met je ouders, meebeslissen over de behandeling. In hoeverre jij mag meebeslissen is afhankelijk van je leeftijd. Maar je mag altijd aangeven wat jij het allerliefste wilt. 

  Soms is de beste behandeling niet hetgeen wat jij wilt. Dan kun je aangeven dat je liever voor een andere mogelijkheid wilt gaan. Als jij bijvoorbeeld veel leest, dan kies je misschien voor een andere behandeling dan wanneer je veel sport. Wij geven graag een goed advies en kunnen met jou en je ouders praten over de voor- en nadelen van iedere behandeling.

  Heb je broers of zussen? Als je erg ziek bent, dan kunnen zij daar veel verdriet van hebben. Speciaal voor hen bieden wij ook begeleiding.

  Alles wat hierboven staat noemen wij in het kort: Family Integrated Care. Dit betekent dat wij jouw gezin betrekken bij de zorg. Daarnaast bieden we jouw ouders, broers en zussen begeleiding en ondersteuning om ze zoveel mogelijk te ontlasten.

   

FIC

Sluit de enquête